Blog & Cases

Blog | Advies bij overnames

Bedrijf verkopen? Beter gelijk oversteken.

11 april 2019 door Geert Jeurissen

Bedrijf verkopen?  Beter gelijk oversteken.

 

In de meer dan 10-jarige ervaring met ons kantoor in overnamebemiddeling zijn wij reeds alle soorten overdrachtovereenkomsten tegengekomen.

Bij een aandelenoverdracht van een groot bedrijf verloopt de “signing en closing” (het ondertekenen van de overeenkomst en de betaling van de overeengekomen prijs) dikwijls op verschillende tijdstippen. Soms om reden van tijdsdruk, omzetcijfers die nog moeten bewezen worden, etc. Niets mis mee, indien dit in een behoorlijk gedetailleerde overeenkomst is omschreven, opgesteld door vakbekwame juristen en accountants.

Wanneer u echter een KMO van beperkte omvang verkoopt, is er soms wat minder aandacht besteed aan de overeenkomst. Daarom kan u best bij dit soort transacties de ondertekening van de aandelenoverdrachtovereenkomst en de betaling ervan tegelijk laten doorgaan. Dit noemt men “gelijk oversteken”. Indien u deze transactie organiseert in een bankkantoor en ervoor zorgt dat u een bankrekening hebt of opent bij dezelfde bank als die van de de koper, dan kan u tegelijk bij de ondertekening en de betaling reeds controleren of de gelden op uw eigen rekening binnenkomen.

Naar overzicht

Deel deze pagina

Gerelateerde blogs & Cases

2A Cleaning overgenomen door Group-f

Festarent in nieuwe handen